Stensbølgård.jpg

“med salg til Fællesgro kan vi dyrke et endnu større areal med grøntsager"

Kirsten og Johan, ejere af Stensbølgård

 

Stensbølgård

Stensbølgård er et familedrevet landbrug der i dag drives af femte og sjette generation, Kirsten, Johan og deres søn Morten. Gården ligger i det skønne Hornsherred i Lejre kommune i den lille landsby, Kyndeløse – mellem Roskilde fjord og Isefjorden.

For at få hverdagen til at fungere på Stensbølgård, får Johan, Kirsten og Morten en hjælpende hånd af de ansatte på gården. Sammen tager de kærligt hånd om bedriftens 120 økologiske malkekøer af racen rød dansk malkerace. Desuden er der ca 150 kalve og kvier, 225 økologiske høns i et mobilt hønsehus og der dyrkes, passes og afgræsses ca. 200 hektar sjællandsk økologisk landbrugsjord. På Stensbølgård produceres ca. 3000 liter økologisk mælk hver dag, som sælges til Hansens Is - til deres is-produktion.

På gården dyrkes ca 5 hektar grøntsager. Der dyrkes imellem 50 og 100 forskellige slags grøntsager og krydderurter hen over hele sæsonen. I gårdens drivhustunnel laver de selv alle udplantningsplanter og hen over sommeren er der fyldt op med tomater, chili og krydderurter. På gården er der en gårdbutik hvor grøntsager, æg og oksekød fra gårdens dyr sælges.

De fleste grøntsager høstes og leveres direkte til forbrugere, kantiner, skoler og restauranter for at kunne levere en super frisk og smagfuld kvalitet. Det gør en forskel at grøntsagerne er friske - det kan smages og duftes - og så er de ikke pakket ind. Det er vigtigt for familien at levere friske kvalitetsgrøntsager - uanset udseende og størrelse.

Med salg til Fællesgro vil Kirsten og Johan dyrke et endnu større areal med grøntsager - dette sikre også, at der kan produceret mere fleksibelt og varieret hen over sæsonen.

Medlem eller ej så er du altid velkommen på gården, hvor man kan besøge dyrene i stalden og på marken og se grøntsagsproduktion - og så er gårdbutikken også et besøg værd. I løbet af høstsæsonen vil FællesGro desuden arrangere gårdbesøg til Stensbølgård.