FællesGro
Cart 0

FællesGro er en lille, visionsdrevet virksomhed, sat i verden for at tjene økologien, københavnerne og vores gode, regionale småproducenter.

Vi, der står bag FællesGro, har længe arbejdet for mere økologi i byen. Det hele startede med tagfarmen ØsterGRO, som Kristian og Livia grundlagde med Sofie på Østerbro tilbage i 2014. Siden da har tagfarmen i samarbejde med Amager-bruget Seerupgaard produceret og afsat friske, økologiske grøntsager til foreningens 40 medlemmer samt engageret byen i ugentlige frivillig- og høstdage og diverse formidlende og kulturelle arrangementer. I 2017 etablerede vi restauranten Gro Spiseri på tagtoppen sammen med vores stærke hold, hvor vi torsdag til mandag byder op til stemningsfulde middage om langbordet i drivhuset med lækker mad og drikke lavet på økologiske råvarer.

Klik her, hvis du vil læse mere om ØsterGRO og Gro Spiseri

Med erfaringen fra ØsterGRO og ønsket om at udbrede kendskabet til fællesskabstøttede landbrug, startede vi i 2018 FællesGro. 

Vi vil gerne give vores medkøbenhavnere forståelse for, at den mad vi spiser, ikke er en fremmedgjort, uudtømmelig kilde, som er konstant og stabilt tilgængelig uafhængig af den måde, vi behandler vores planter, dyr og jord på. Vi skal i højere grad tænke på afsender, jordforhold og sæson i vores valg af fødevarer. Sammen kan vi forstå og værdsætte det arbejde, der ligger bag produktionen af gode, økologiske råvarer. Det er det arbejde, der skal sikre en bæredygtig fødevareproduktion nu og i fremtiden.

 

IMG-4244.jpg

Livia

Livia er tidligere arkitektstuderende, men efter mødet med dyrkning af grøntsager i byen skiftede hun kurs og er nu igang med at uddanne sig til økologisk frilandsgartner.

Livia er en energibombe uden lige, som elsker at formidle om økologisk dyrkning og bringe folk i forbindelse med de naturlige processer, som ligger til grund for, at vi kan producere gode råvarer. Livia er måske ikke særlig stor, men hun er bomstærk og kan tage fat som en voksen mand. Man tror det måske ikke, men det er sandt!

 
 
 

Kristian

Kristian er uddannet Landskabsarkitekt fra Københavns Universitet med en bachelorgrad fra Skovskolen i Nødebo.

Han er en ildsjæl, der ikke kan lade være med at starte nye projekter, fordi de ligger hans hjerte nær. Han er handy og kan fikse alt! Kristian har en kærlighed til træer og har også et træfældningsfirma, men i stedet for at fælde dem prøver han altid at overtale sine kunder til at bevare deres smukke træer.

Skærmbillede 2018-03-22 kl. 09.57.00.png
 
30825462_10155309103350846_1071483050_o.jpg

Steffen

Steffen har en kandidat i Statskundskab fra Københavns Universitet og er nyeste mand på holdet.

Han har et fantastisk gåpåmod og – med en fortid som skrankepave i Miljø- og Fødevareministeriets departement – et stærkt organisatorisk overblik. Steffen er født og opvokset på en gård uden for Viborg og har altid arbejdet med miljø og fødevarer, først i staten siden i praksis. Når Steffen ikke arbejder med økologi, elsker han at stå på en revyscene og spille fandango. 

 
 

Andrea

Andrea har en kandidatgrad i Litteraturvidenskab ved
Københavns Universitet, og mange tænker måske:
"Hvad har det med økologisk landbrug at gøre?" – mere end du tror! 

Andrea bruger al den tid, hun kan på at arbejde med planter og økologi på alle leder og kanter – praktisk, filosofisk og kunstnerisk.
Hun er også frivillig i marken på ØsterGRO.

IMG-4692.jpg
 
IMG-6158.jpg

Mikkel

Mikkel har en kandidatgrad i Social Entrepreneurship & Management fra Roskilde Universitet med speciale i social innovation, bæredygtig udvikling og virksomhedsledelse. 

Mikkel er teamets "økonomi-rod", der sikrer at hjulene kører, og at FællesGro har en grøn balance i regnskaberne. Mikkel har en stor kærlighed for madlavning og ynder at bruge lokale økologiske råvarer i køkkenet.