Ole tæt på i kålmark.jpg

"Frisk, økologisk og bæredygtigt - helt enkelt"

Ole Nørby, ejer af Nørbys Grøntsager

 

Nørbys Grøntsager

Høsten man vil modtage igennem FællesGro kommer fra Nørbys Grøntsager. Nørbys Grøntsager er en økologisk gård på 24 hektar jord, hvor der dyrkes op til 50 forskellige afgrøder om året, både grøntsager og frugt. Gården ligger på Stevns lidt over en time i bil fra København.

Gården drives til dagligt af Ole Nørby og hans familie. Ole er uddannet elektriker, men tog i halvfemserne uddannelsen til frilandsgartner. I 1998 overtog Ole gården efter sin far Poul Nørby og flyttede ind med sin kone Karen Nørby. Senere fik de to drenge Rasmus og Peter. Gården er en slægtsgård, og Ole er selv opvokset på gården. Efter Ole overtog gården, omlagde han til økologi indenfor de første fem år og kæmper de små økologiske producenters sag.

Oles baggrund som elektriker kan blandt andet ses på gårdens energiforsyning, der udelukkende kommer fra grønne kilder i form af en husstandsvindmølle, solvarme og solceller. Samlet produceres der derfor mere grøn el, end de selv kan bruge. I marken arbejdes der med frugtbar jord og minimal jordbelastning, og de er tæt på helt at udfase konventionel husdyrgødning.

Som medlem af FællesGro, er man med til at udvide det økologiske landbrugsareal herhjemme, da det betyder, at Ole i år har udvidet sin produktion. Udover at levere grøntsager til medlemmerne af FællesGro i år har Nørby Grøntsager et velassorteret gårdsalg hjemme på Stevns. Gården huser desuden 250 høns, hvis vigtigste opgave er at holde frugtplantagen ren og levere æg til alle de lokale kunder. I løbet af høstsæsonen vil FællesGro arrangere udflugter til Nørby Grøntsager, så man som medlem selv kan møde vores gode gartner Ole og opleve gården. 

Læs mere om Nørbys Grøntsager her

 
noerby-3901.jpg