FællesGro
Cart 0
 
 
8E0A4156 kopi.jpg
 

Vildevioler 

Gule og grønne blomster fra Vildevioler

Hos FællesGro elsker vi blomster! Derfor har vi også i år indgået et spændende samarbejde med den lille iværksættervirksomhed Vildevioler, som har stor passion for blomster, økologi og bæredygtighed. Vildevioler, som består af Marie Holmer og Christina Foss, holder til på Stengården i Birkerød, hvor de fra forår til efterår dyrker over 100 forskellige slags økologiske blomster.

Marie er uddannet biolog og Christina er miljøplanlægger og sammen startede de Vildevioler i 2015 som et modtræk til den industrielle blomsterproduktion. Valget af økologi betyder, at deres blomster dyrkes på den mest skånsomme måde for miljøet, og marken er sommeren igennem et spisekammer for sommerfugle og bier.

Fordi blomsterne fra Vildevioler dyrkes på friland og kun skal transporteres en kort vej til nærområdet, er de også et klimavenligt alternativ til industrielt producerede blomster, som ofte transporteres tusindvis af kilometer, før de lander i de danske stuer. Samtidig holder blomsterne længe i vasen, fordi de bliver plukket og leveret samme dag.

Som medlem af FællesGro, er man med til at udvide det økologiske landbrugsareal herhjemme, da det betyder, at Vildevioler vil kunne udvide deres produktion på sigt. I løbet af høstsæsonen afholder Vildevioler workshops, hvor man kan blive klogere på økologisk blomsterproduktion og lære at lave blomsterkranse.

Rødelige blomster fra Vildevioler

Den økologiske markbuket vil typisk indeholde omkring 20 stilke og er løst bundet, så du selv kan arrangere dem i vase/vaser eller nyde dem i deres enkelthed. Blomsterne er også en oplagt gaveide. Buketten koster kun 150 kr. og er en specialpris for Fællesgro-medlemmer.

Blomsterne bestilles på samme måde som høstposen. Du betaler forud for 12 uger, og kan enten vælge at modtage en buket hver uge (1800 kr.) eller hver anden uge (900 kr.). Du kan tilvælge blomster fra Vildevioler, når du tilmelder dig FællesGro her.

Du kan læse mere om Vildevioler på www.vildevioler.dk eller følge dem på Instagram