(04.12.18) Workshop: mælkefermentering - mozzarella og laktik ost

(04.12.18) Workshop: mælkefermentering - mozzarella og laktik ost

250.00

Mælkefermentering – Mozzarella og Laktik ost

Lær at lave ost med din egen naturlige mælkekultur når Emilie og Marie giver os et indblik i mælkens forunderlig fermentering.

Tidspunkt og sted:

Tirsdag d. 4. december kl. 17-30 - 19.30 på H15 Scenen, Halmtorvet 15

Pris:

250 kr. for ikke-medlemmer - 200 kr. for medlemmer

Quantity:
Add To Cart

Lær at lave ost med din egen naturlige mælkekultur når Emilie og Marie giver os et indblik i mælkens forunderlig fermentering.

Den danske madkultur bærer i høj grad præg af de forskellige bakteriekulturer, vi igennem århundreder har anvendt til at fermentere vores råvarer for at konservere og højne næringsværdien. Velkendt er surdejsbrødet, hvor surdejen gør melet sundere og mere smagsrigt. Mælken gennemgår ligeledes en fermentering, når vi omdanner den til smør, ost og diverse surmælksfrembringelser.

Denne mælkens surdej kaldes en mælkemoder og er i Danmark også velkendt som tykmælk. En sådan kultur afspejler mejeriets husflora og er mejeristens stolthed. Kulturens særegenhed skyldes de mange forskellige bakterier, der varierer mere eller mindre fra sted til sted og er med til at give liv til mælken og senere smagen når vi laver ost.

Du lærer at lave din egen spontanfermenterede mælkekultur, hvordan du skal passe og plejer den og vigtigst af alt, hvordan du laver ost med den.

Alle får et glas levende kultur med hjem!

Tidspunkt og sted:

Tirsdag d. 4. december kl. 17-30 - 19.30 på H15 Scenen, Halmtorvet 15

Pris: 250 kr. for ikke-medlemmer - 200 kr. for medlemmer